Mesto Medzilaborce a Powiat Sanok sa chcú opätovne spojiť cez projekt MeSan

28.03.2011 Medzilaborce

Medzilaborce 28. marca (TASR) - Mesto Medzilaborce a poľská samospráva Powiatu Sanok sa rozhodli zapojiť do ďalšieho spoločného projektu. Realizáciu a spolufinancovanie MeSanu III zameraného na podporu cezhraničného cestovného ruchu, ako i kultúrnych a športových aktivít na území oboch regiónov schválili na poslednom rokovaní Mestského zastupiteľstva medzilaboreckí poslanci.
\"Medzilaborce a Powiat Sanok sa rozhodli pokračovať v cezhraničnej spolupráci v takzvaných mäkkých projektoch a to úspešným pokračovaním už dvoch predošlých s názvom MeSan,\" informoval TASR Marián Dribňák z Mestského úradu v Medzilaborciach.
Dodal, že aj keď má poľský Sanok možnosti pre turizmus zakomponované do produktov cestovného ruchu lepšie ako Medzilaborce, \"absencia mechanizmu usmernenia návštevníkov do partnerského regiónu sa prejavuje nižšími príjmami miestnych ekonomík na každej strane,\" poznamenal.
V tejto súvislosti plánujú v prípade schválenia projektu prostredníctvom Vyšehradského fondu obe samosprávy pripraviť pre svojich partnerov v letných a jesenných mesiacoch tohto roka viacero turistických, športových a kultúrnych akcií určených nielen pre školákov, ale aj verejnosť rôznych vekových kategórií, čo by sa mohlo v budúcnosti premietnuť do zvýšenia záujmu o turistické vyžitie na území oboch partnerských regiónov.
V prípade realizácie projektu sa bude medzilaborecká samospráva na jeho nákladoch v hodnote 4060 eur podieľať podľa Dribňáka 30 percentami, a to konkrétne sumou 1218 eur. 
 

Vyberte región